Billiga resor – Tips

När du ska ut och resa letar du antagligen efter biljettpriser till det billigaste möjliga priset. Allt för många resenärer betalar mer än de hade behövt göra, bara för att de inte känner till vilka faktorer som skulle kunna bidra till en billigare resa.

Boka långt innan
Det viktigaste när du ska boka en resa, oavsett vilket transportmedel du tänker använda dig av, är att vara ute i god tid när du ska boka resan. Om du tar god tid på dig i förväg ökar chanserna att en billig biljett dyker upp eftersom du då har tid att jämföra priser samt få en översiktlig bild över vad resan kommer att kosta.

Ta hänsyn till skollov
Du bör också lägga märke till när röda dagar skollov infaller och låta bli att boka din resa under dessa dagar. Under skollov och högtider, såsom sportlovet eller påsken, är det betydligt fler som väljer att resa och i och med det går också priserna upp ganska rejält under dessa tider. Välj i stället att resa när inte så många åker, till exempel torsdag kväll och inte fredag kväll, på påskafton och inte på långfredagen osv.

Billigare på internet
I många fall kan det bli billigare av att du bokar och betalar din resa på internet i stället för på resebyrån, flygplatsen eller tågstationen. Detta på grund av att diverse serviceavgifter tas bort när det inte är någon verklig försäljare inblandad.

Läs mer om billiga resor

Det här inlägget postades i Resor. Bokmärk permalänken.